Coca-Cola, Alexandrium en Nedvang maken het de consument eenvoudig mogelijk om plastic verpakkingen in te leveren.

Rotterdam, 10 september 2011 - Bezoekers kunnen vanaf nu in Alexandrium Shopping Center, Alexandrium Megastores en Alexandrium Woonmall in Rotterdam plastic flessen en andere plastic verpakkingen gescheiden inleveren. Speciaal voor deze gescheiden inzameling zijn in samenwerking met Coca-Cola en Nedvang nieuwe afvalbakken geplaatst.
Alexandrium is het eerste winkelgebied in Nederland waar deze inzameling mogelijk wordt gemaakt. Nadat de plastic verpakkingen zijn ingezameld, gaan ze mee in het recycleproces van Plastic Heroes en worden opnieuw gebruikt, bijvoorbeeld voor nieuwe verpakkingen. Zo bestaat een Coca- Colafles voor 25 procent uit gerecycled materiaal.

Vandaag hebben Robert Seegers (Directeur Public Affairs Coca-Cola Enterprises Nederland), Marcel Hoenderdos (Manager Marketing & Communicatie Nedvang) , Carmen van der Meer (Alexandrium Megastores) en Marjolein van de Ven (Alexandrium Shopping Center) en Shirley Udo (Alexandrium Woonmall) de nieuwe bakken officieel in gebruik genomen, aangemoedigd door een enorme Plastic Hero. Het winkelend publiek werd na het startsein ook gevraagd mee te doen aan een prijsvraag. In de Woonmall is een opstelling gemaakt van design stoelen (vervaardigd van gerecyclede plastic Coca-Colaflessen) en de winnaar mag één van deze stoelen mee naar huis nemen.

Het initiatief van deze inzameling is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen Coca-Cola, Alexandrium en Nedvang. Door dit programma worden de bezoekers nog meer geconfronteerd met de boodschap dat plastic verpakkingen een nieuw leven verdienen. Daarnaast wordt een concrete bijdrage geleverd aan de strijd tegen zwerfafval.