Onlangs heeft de Duitse Stiftung Warentest een onafhankelijk instituut onderzoek laten doen naar 29 merken natuurlijk mineraalwater zonder koolzuur. In de Nederlandse media zijn er verschillende berichten n.a.v. het onderzoek verschenen. De Nederlandse Vereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) wil hier graag op reageren met het volgende statement: 
  
Natuurlijk mineraalwater is een natuurzuiver product van constante kwaliteit. De erkenning ervan hangt niet af van de hoeveelheid mineralen, maar gebeurt op basis van criteria uit EU-wetgeving, zoals de oorspronkelijke zuiverheid en bronbescherming. Hierin verschilt natuurlijk mineraalwater van kraanwater. 
  
Het segment natuurlijk mineraalwater biedt een brede keuze aan soorten gemineraliseerde waters, van heel laag gemineraliseerd tot heel sterk gemineraliseerd. Heel laag gemineraliseerde waters zijn bijvoorbeeld geschikt voor zoutarme diëten of voor de voeding van zuigelingen, terwijl waters met veel mineralen kunnen helpen bij bepaalde tekorten aan mineralen. 

Daarmee is de consument is staat een goede, geïnformeerde keuze te maken. In tegenstelling tot kraanwater, staat de mineralensamenstelling van natuurlijk mineraalwater duidelijk op het etiket vermeld. De consument weet dus wat hij drinkt en dat de samenstelling altijd constant is. De natuurlijke mineraalwaters voldoen dan ook aan hoge kwaliteitsnormen en strenge wettelijke voedselveiligheidseisen.