GroenLinks wil dat consumenten altijd gratis kraanwater kunnen krijgen in de horeca. Een onzalig idee, vindt KHN. Laat de bedrijfsvoering aan de ondernemers over. Zij moeten zelf kunnen beslissen of ze geld vragen voor water of niet.

GroenLinks vindt dat een restaurant of café moet worden verplicht desgevraagd gratis kraanwater te leveren bij een bestelling. Een standpunt dat niet past bij een branche als de horeca die gebaseerd is op diversiteit, en om de wens van de gasten te vervullen.

Vrijheid van ondernemen
Deze diversiteit vraagt om vrijheid van ondernemen, die past bij het horecaconcept. Dat betekent soms een glaasje gratis water en soms een flesje water. De consument maakt bewuste keuzes waar de branche op reageert, daar zou de politiek zich niet mee willen en moeten bemoeien.

Horeca gaat voor duurzaam
Voor Koninklijke Horeca Nederland staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel en daarom werkt zij al jaren samen met de overheid en andere brancheorganisaties in bijvoorbeeld het Platform Verduurzaming Voedsel. Via verschillende projecten draagt de horeca bij aan maatschappij en milieu. Zo ondersteunen horecaondernemers projecten als FilltheCup en JointhePipe om water wereldwijd toegankelijk te maken.

Kennismaken 
KHN nodigt de GroenLinks-kamerleden van harte uit om de duurzame praktijk van de horeca te leren kennen. Een coöperatie van politiek en bedrijfsleven levert de meest  constructieve bijdrage aan een gezond en verantwoord (ondernemers)klimaat.