Dinsdag 9 oktober jl. is de actie DrinkWater begonnen. De actie is bedoeld om het drinken van water onder jongeren te stimuleren door het gemakkelijk en aantrekkelijk maken. Met de aanpak DrinkWater kunnen ze niet meer om het drinken van water heen. Op school, op het werk, in de wijk, tijdens het sporten of in de kantine wordt water drinken gestimuleerd.  

Gemeenten, maar ook lokale ondernemers en scholen doen mee met deze actie van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Er zijn in Nederland een groeiend aantal gemeenten die zich een jaar lang extra inzetten voor toegankelijk drinkwater. De gemeenten en andere lokale partijen zorgen voor het zichtbaar maken van bijvoorbeeld kranen, waterkoelers en watertappunten om drinkwater te promoten onder jongeren. 

Anderhalve liter per dag
Jongeren hebben ongeveer 1,5 liter per dag aan vocht nodig in de vorm van dranken. De beste keuzes zijn water, thee en koffie zonder suiker of melk. Alle light-frisdranken en de meeste light-vruchtensappen zijn ook goed; ze bevatten minder dan 30 kcal per 100 ml. De hoeveelheid calorieën staat op het etiket.

FWS ondersteunt samen met 27 andere organisaties de acties van JOGG, door kennis over gezonde en duurzame voeding te delen.