Door rapport CE-Delft aangetoond

De milieudruk van het halve liter PET-flesje is in tien jaar met 37 procent gedaald. Dit blijkt uit het onderzoek “De klimaatimpact en energiebehoefte van PET-flessen”, dat CE Delft onlangs, in opdracht van de frisdrankenindustrie, heeft uitgevoerd. Belangrijkste bijdragen voor de verminderde milieudruk zijn het gebruik van lichtere flessen en gerecycled PET (25 procent) en het Plastic Heroes inlever- en ophaalsysteem.

Nog milieuvriendelijker
De frisdrankindustrie is al jaren actief in het terugbrengen van de milieubelasting op haar verpakkingen. Deze ontwikkeling zal in de komende jaren onverminderd doorgaan.

Jouke Schat, directeur Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen: “De reductie die we in de afgelopen periode hebben behaald is een mooi resultaat, dat we in de komende jaren nog verder zullen aanscherpen. Als frisdrankindustrie zijn we voortdurend op zoek naar innovaties waarmee we nieuwe verpakkingen kunnen ontwikkelen die lichter zijn en meer recycled content bevatten. Ook het aandeel recycling via Plastic Heroes zal de komende jaren nog verder toenemen. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat ik optimistisch ben dat de milieudruk nog verder zal dalen.”

Lees hier het hele persbericht

Lees hier het rapport