Weet u dat het in de winter – net als in de zomer van groot belang is voldoende te drinken? Met de koude winterdagen voor de boeg, is een goede weerstand van groot belang. Soms vergeten we echter voldoende te drinken, terwijl dit juist ook in de winter van groot belang is.

Gemiddeld heeft een menselijk lichaam 1,5 tot 2 liter drinkvocht per dag nodig, afhankelijk van de inspanning en het weer. De koude lucht kan er echter voor zorgen dat de huid en het haar droog aanvoelen. Ook centrale verwarming in huis en op kantoor, kan ervoor zorgen dat u veel vocht verliest, met als gevolg hoofdpijn of vermoeidheid. Buiten sporten? Hoe meer u zweet, hoe meer vocht u nodig heeft om de balans weer in evenwicht te krijgen. Dus of u nu gaat skaten, skiën, snowboarden, wandelen of een sneeuwman maken, zorg ervoor dat u voldoende drinkt!

Onvoldoende drinken kan gevolgen hebben voor het soepel functioneren van het lichaam. Ons lichaam bestaat voor tweederde uit water. Vocht is nodig voor het regelen van de lichaamstemperatuur. Ook zorgt het voor de aanvoer van voedingstoffen en zuurstof naar de lichaamscellen en neemt het afvalstoffen weer mee terug. Deze afvalstoffen verdwijnen vervolgens via de nieren (urine) weer uit het lichaam. Zorg daarom voor een gelijkmatige vochtaanvoer gedurende de dag. Dit kan natuurlijk mineraalwater zijn maar ook sap, fris of water aangelengd met siroop. Op deze manier komt u goed verzorgd de winter door!