De Nederlandse vereniging van Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) heeft goed nieuws voor iedereen die aan vergeetachtigheid en geheugenverlies lijdt: volgens een Amerikaanse studie zou bosbessensap kunnen helpen het geheugen te verbeteren. 

Aan de kleine studie van de University of Cincinnati namen negen personen met licht verminderde cognitieve vermogens deel: allen hadden door ouderdom veroorzaakte geheugenproblemen en een verhoogd risico op dementie. Hun geheugen verbeterde echter nadat ze twaalf weken lang dagelijks bosbessensap hadden gedronken. Ze konden zich significant meer woordparen herinneren en een lijst met woorden significant beter reproduceren. De studie ondersteunt eerdere onderzoeken naar door Alzheimer veroorzaakte dementie. Ook deze studies toonden al aan, dat wekelijkse consumptie van vruchten- en groentesap het risico op ziektes kan verminderen en dat druivensap ervoor kan zorgen dat gehoorde informatie beter geleerd en gereproduceerd kan worden.

Bron:
Krikorian R (2010): Blueberry Supplementation Improves Memory In Older Adults, Journal of Agricultural and Food Chemistry 58 (7): 3996 – 4000.