De Europese Voedsel en Waren Autoriteit (EFSA) herbevestigt haar standpunt.

De Europese Voedsel en Waren Autoriteit (EFSA) bevestigt nogmaals dat de caramel kleurstof veilig is voor de gezondheid. Ze doet dit naar aanleiding van enkele verontrustende berichten in de Europese media. De EFSA baseert haar oordeel op uitgebreid onderzoek in de wetenschappelijke literatuur. Hieruit blijkt dat de aanwezigheid van 4-MEI in de caramel kleurstof geen gezondheidsissue is.

Toonaangevende instanties over de hele wereld bevestigen dit oordeel. Zo concludeerde Health Canada eind november 2011 dat 4-MEI voor de consument geen risico vormt. Hierop aansluitend heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) ingestemd met caramel als een additief en wordt deze geregistreerd als "een erkend veilig" voedselingrediënt.

Ook in Nederland veilige producten
Kleurstoffen en andere additieven die de frisdrankenindustrie gebruikt in haar producten worden uitgebreid wetenschappelijk onderzocht, zowel op Europees niveau als wereldwijd. Onze bedrijven monitoren continue de wetenschappelijke status van additieven. Hierdoor kunnen consumenten er zeker van zijn dat ze de meest veilige producten krijgen aangeboden.